Studio Tour (2019)

Een moderne studio bestaat uit computers met software voor opnames, een Digital Audio Workstation (DAW). En natuurlijk microfoons en instrumenten. In mijn geval een DAW gebaseerd op Linux met Mixbus.

In de meest eenvoudige setup: sluit een microfoon aan, via een audio-interface, op je computer of laptop en je bent klaar om te gaan. Maar als je eenmaal begint met opnemen, is er geen weg meer terug. Dus kocht ik in de loop der jaren veel extra spullen. Veel kreeg ik ook cadeau, zoals de SoundTech ST162 16-kanaals mixer.

In deze korte (Engelstalige) video laat ik je kennismaken met de studio. Inmiddels is de studio al weer uitgebreid met andere instrumenten en hardware.

Foto’s Zolderstudio

Zolderstudio 2019-2023. Klik op een foto voor groter formaat/slideshow.

Foto’s projecten

Opbouw nieuwe studio (2019)

Klik op een foto voor groter formaat/slideshow.

Abandoned Store Sessions

In een leegstaande winkel hebben we een aantal sessies gedaan met verschillende muzikanten in wisselende samenstellingen. De volledige playlist kun je ook hier vinden op YouTube. Klik op een foto voor groter formaat/slideshow.

Hoe het begon…

Foto’s uit de begintijd. Opnemen in de woonkamer, vervolgens op een klein slaapkamertje waar alles maar net in pastte. Daarnaast nog wat andere foto’s door de loop der jaren heen gemaakt.